Bezoek de SWK030.connect site

Ruimte in kaart

Kunst en creativiteit zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van een stad. En wij zijn trots dat we hier in Utrecht vorm aan kunnen geven. En dat doen we niet alleen! Samen met Sophies Kunstprojecten bieden we al decennialang ruimte aan voor kunstenaars en creatieven.

Maar waar zijn die plekken dan? We hebben de illustratoren van Huis van Betekenis en de ontwerpers van Koduijn gevraagd om een kaart te maken waarmee we aangeven waar de creatieve werkplekken van Utrecht zitten. Want dat Utrecht een creatieve stad is mag zichtbaar zijn. En wat een mooi resultaat is er uitgekomen!

Klik hier om de kaart in het groot te bekijken!

De kaart licht verschillende panden uit, en toont daarmee de diversiteit van wat er in de panden gebeurt. Van muziek, dans en theater, tot beeldende kunst, fotografie en debat; de kaart geeft nog maar een fractie weer van het geheel. Ook is er te zien hoe de creatieve werkplekken van Utrecht over de gehele stad verspreid zijn.

De kaart is een uiting van SWK030 en Sophies Kunstprojecten samen. En dat is nog maar het begin. Want SWK030 en Sophies Kunstprojecten hebben samen de intentie om te gaan fuseren! De plannen zijn al aardig op weg, en we hopen deze binnenkort definitief te maken. De kaart is daarmee al een eerste gezamenlijke uiting van onze beide organisaties. We kijken er erg naar uit om samen verder te gaan!

Wil je de kaart graag in het echt ontvangen? Neem dan even contact op via communicatie@swk030.nl. 

De Vrijhaven Utrecht

Stichting De Nijverheid, SWK030 en Sophies Kunstprojecten slaan dit najaar de handen ineen! In het Werkspoorkwartier aan de Nijverheidskade richten zij 8000m2 betaalbare, creatieve ruimte in onder de naam De Vrijhaven Utrecht.

In 2019 zal De Vrijhaven Utrecht een bruisende broedplek zijn voor experiment, maken én exposeren. Met zelfbouwateliers en open kavels bieden we ruimte aan kunstenaars en creatieven om zelf vorm te geven aan hun werkomgeving. Het terrein wordt een aantrekkelijke culture hotspot voor stadsbewoners en publiek van buiten. Met een uitnodigend programma van beeldende kunst, films, theater en festivals is er altijd iets nieuws te beleven bij De Vrijhaven Utrecht!

Lees meer informatie over De Vrijhaven Utrecht in de online brochure op vrijhavenutrecht.nl.
Privacy statement Grafisch ontwerp en website: RAMDATH