Aanstelling nieuwe directeur SWK030

Persbericht

Arna Notten (37) wordt op 1 februari 2017 de nieuwe directeur van SWK030. Zij volgt Bert Mertens op die wegens ziekte zijn functie als directeur heeft moeten neerleggen. Tot 1 februari neemt Cobie de Vos Mertens’ taken waar als interim directeur.

Arna Notten werkte sinds 2005 als Senior Relatiemanager Kunst & Cultuur bij Triodos Bank. Naast deze functie is zij tevens lid van de Raad van Toezicht bij stichting Plaza Futura in Eindhoven en bestuurslid bij de Stichting Triodos Foundation. Notten heeft een groot netwerk in de landelijke culturele sector. Zij was onder meer betrokken bij de oprichting van het Borgstellingsfonds Broedplaatsen in samenwerking met de gemeente Utrecht.

In haar nieuwe rol ziet ze veel kansen voor de sector: “De aanwezigheid van kunstenaars en creatieve ondernemers draagt bij aan een aantrekkelijke, leefbare stad”, aldus Notten. “Juist voor Utrecht, dat op het punt staat door te groeien naar 400.000 inwoners, is dit van groot belang. Het is mijn ambitie om de creatieve sector tot een onmisbare pijler te maken binnen gebiedsontwikkeling.”

Als directeur van SWK030 wordt Notten verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleidsplan 2017-2020. Speerpunt in dit beleid is de ontwikkeling van de organisatie tot kenniscentrum op het gebied van kunsthuisvesting in Utrecht. SWK030 pleit in de beleidsvisie tevens voor financieel toegankelijke ruimtes voor jonge kunstenaars. “Deze groep vormt de basis voor de toekomstige creatieve sector in de stad en moet daarom optimaal gefaciliteerd worden”, stelt Notten. 

Arna Notten woont in de Utrechtse buurt Pijlsweerd, is getrouwd en heeft vier kinderen.
Privacy statement Grafisch ontwerp en website: RAMDATH