Nomads in Residence

Nomads in Residence
Nomads in Residence
Nomads in Residence is altijd op zoek naar kunstenaars om van deze ruimte gebruik te maken.

De Nomads in Residence is een klein, zwart bouwwerk gelegen aan de Europaweg, bij de ingang van het Máximapark in Leidsche Rijn. De zogenaamde 'parasite' is een ontwerp van Bik Van der Pol i.s.m. architecten Rien Korteknie en Mechthild Stuhlmacher en is in 2003 geplaatst door Beyond voor het evenement Parasite Paradise. De Nomads heeft een functie als woon-/werkatelier en wordt beheerd door Cultuur19.

Het kunstenaarsduo Bik/Van der Pol liet zich inspireren door de meest rudimentaire vorm van een ruimte: de container met afmetingen van 18 x 4 x 3,2 meter, die vervoerd kan worden via de openbare weg en over het water gemakkelijk versleept kan worden. Enkele wanden kunnen naar beneden worden geklapt, om dienst te kunnen doen als veranda, podium of expositieruimte.

Cultuur19 stelt de Nomads open voor kunstenaars die met hun werk een brug willen slaan naar de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Er worden ook kunstenaars uitgenodigd om werk te maken voor Cultuur19-activiteiten zoals Zingende Beelden en het Leidsche Rijn Festival.
Meer informatie is te vinden op de website 
Interesse om zelf van de Nomads gebruik te maken? Mail naar Cultuur19
Privacy statement Grafisch ontwerp en website: RAMDATH