Expositie “Uit de Goot”

De zomer loopt op haar eind en dus is het Utrechtste herenigingsinitiatief voor verloren handschoenen, dat haar wortels in Kanaleneiland heeft, terug. Vorig jaar werden veel handschoenen gevonden en hoewel er een aantal herenigd werden of een nieuw onderkomen kregen, bleven er veel eenzame handschoenen over.

Deze handschoenen zijn door kunstenaars Juut van Koppenhagen, met haar Bende van Bears, en Ruud van Koningsbrugge getransformeerd in nieuwe objecten. Deze objecten, verhalen en gedichten over handschoenen zijn in de tentoonstelling “Uit de Goot” te bekijken, in het gebouw aan de Draaiweg 51, in Utrecht.

De tentoonstelling opent op 19 oktober en is gratis te bezoeken, kijk voor meer informatie op www.instagram.com/handschoenkwijtutrecht.

Op 1 december gaat daarnaast het nieuwe seizoen van Handschoen Kwijt Utrecht in. Gevonden handschoenen worden dan met foto, vindplaats en vinddatum op de bovengenoemde instagramaccount geplaatst. Door de locatie van het hoofdkantoor van HK030 komen veel van de handschoenen uit Kanaleneiland en omstreken. Mocht je deze winter dus een wantje kwijtraken, kijk dan even op de instagram en wellicht vind je hem daar terug.

Privacy statement Grafisch ontwerp en website: RAMDATH