Expositie Treffen

Expositie Treffen
Expositie Treffen

Treffen is de titel van de duo-expositie met werk van beeldend kunstenaars Monique Sleegers en Marijke Elferink.
Sleegers presenteert sculpturen en Elferink laat tekeningen zien.


De sculpturen van Sleegers en tekeningen van Elferink hebben duidelijke raakvlakken. Kwetsbaarheid in de mens speelt bij beiden een grote rol. Daarnaast is het conflict een overeenkomstig gegeven.


Sleegers maakt sculpturen van keramiek gecombineerd met een tekening of schaduwvorm waarin het menselijk lichaam centraal staat. Al haar beelden bestaan uit twee aparte delen die samen een nieuwe harmonische eenheid vormen. Het is de tweestrijd tussen lichaam en geest die ze hiermee wil weergeven.


Bij Elferink gaat het over de kwetsbaarheid van het zijn. Met haar tekeningen reageert zij op zaken die haar raken. Veelal maatschappelijke conflicten waarbij onbegrip en verbazing haar een reden geven tot actie te komen. Tekenen als reactie op geweld en onderdrukking.
Beiden wonen en werken op een bijzondere locatie waar zij elkaar hebben leren kennen.


Ateliers de Kersenboomgaard bestaat uit 30 atelierwoningen rond een oude kersenboomgaard en is sinds 2011 actief in gebruik. Er staan 3 gebouwen met in ieder gebouw 10 atelierwoningen.

De ruime en indrukwekkende hallen met dakramen zijn bedoeld voor tentoonstellingen en vormen dan ook een goede basis voor dit treffen.


Laat je raken door deze expositie. Entree is gratis.


Openingstijden: 31 mei t/m 3 juni
donderdag 15-20 uur
vrijdag 15-20 uur
zaterdag 13-18 uur tevens “festival” van Ateliers Kersenboomgaard. zondag 15-19 uur

locatie:
HAL 1
Emmy van Lokhorststraat 56 3544 HM Utrecht (Leidsche Rijn)

Privacy statement Grafisch ontwerp en website: RAMDATH